7 Aralık 2013 Cumartesi

Evliya Çelebi Misali Projemiz

04.12.2013 tarihli yazımızdan...

Merhabalar

Geçen hafta sınıfımızda bir projemiz başladı. 
Adı "Evliya Çelebi Misali".Biz çok heyecanlıyız bu proje için. Uzun zamandır yapmayı planlıyor bir türlü başlayamıyorduk.
Amacı Çocukların Türkiye'yi tanımalarını sağlamak, Coğrafya algılarını oluşturmak ve diğer şehirlerdeki çocukları, yaşayışları, kültürleri tanıyarak Farklılıklara saygı duymayı öğrenmek.

Projemizde öncelikli olarak geçen hafta Türkiye'yi tanımak ile başladık. Türkiye ve şehirleri. Çocukların ülke, şehir kavramlarını anlamaları biraz zor oluyor, hep karıştırıyorlar:) Bu yüzden önce Türkiye ile başladık. Sonrasında şehirlerin isimlerini konuştuk sadece. 

Sonrasında Evliya Çelebi' yi tanıyarak, çok Eski zamanlarda Türkiye'yi gezdiğini ve gördüklerini de bir kitapta yazdığını öğrendik. Bu arada Atlas dergisinin artık Atlas Çocuk adında yeni bir dergisi var ve bu ay konularından biri de Evliya Çelebi idi. 

Geçtiğimiz perşembe günü Sınıfa bir Oyuncak Arı getirdim. Çocuklarla tanıştırdım. Bu arının da aynı Evliya Çelebi gibi Türkiye' yi gezeceğini anlattım. Çocuklar tabi bu oyuncağın nasıl gezeceğini sordular bana. Çözümü onlara sorup tahminleri aldıktan sonra arımızı bir kutuya koyup kargo ile göndereceğimizi belirttim. 
Arımızın adını belirlemek için onlara sorduğumda Arımıza Evliya Çelebi Adını koymayı tercih ettiler. Böylelikle projemizin adı da "EVLİYA ÇELEBİ MİSALİ" oldu:))
Arımız Tüm Türkiye'de yolculuğa çıkıyor ve şehir şehir gezerek bize o şehri tanıtacak Arı Evliya Çelebi. Nasıl mı?

Çocuklarla arımıza bir çanta hazırladık. Çantanın içine bir defter, kalem ve sınıfımızı, projemizi tanıtan yazımızı koyduk. (Çantanın içindeki defter Bizim seyahatnamemiz olacak, gittiği şehirdeki öğretmen o şehri ve sınıflarını anlatan bir yazı ile defterimize katkıda bulunacak- Arımız ve defteri en son bize geri döndüğünde bizim de bir seyahatname kitabımız olacak:)

Tüm malzemeler bir kutuya konarak, bir kargo şubesine çocuklar ile gidip arımızı başka bir şehirdeki bir anasınıfına yollayacağız. Arımız oradaki sınıfın etkinliklerine katılacak ve bize o şehri, o sınıfın çocukları ile tanıtacak. (Örneğin önce Arımız Eskişehire gidecek, orada ki etkinlikler bittikten sonra Eskişehirdeki öğretmen ve çocukları onu Mardine göderecek, oradan trabzona, oradan.....)

Arımızın başka şehirlerde diğer çocuklar ile yaptıklarını gün gün yada hafta hafta takip edebilmemiz için bir facebook grubu kurduk. (Öğretmen arkadaşlarımızı bu gruba ekleyeceğiz.) Sınıflar yapılanları hemen oraya yükleyecek biz de onların fotoğraflarını ve yaptıklarını facebooktan takip edebileceğiz. Ayrıca İmkanı olan sınıflarla  skype ile canlı görüşmeler yapacağız. 

Arımızın bir de foursquare hesabı var. Gittiği yerleri bize check-in yaparak bildirecek:)) Kullanıcı Adı Arı Evliya Çelebi :)

Bu hafta biz çocuklar ile İstanbul etkinlikleri yaparak önce biz İstanbulu tanıyacak ve tanıtacağız. Cuma günü de Arı Evliya Çelebi çantasını alıp yola çıkıyor. 

EVLİYA ÇELEBİ MİSALİ projemize başlıyoruz. Bakalım arımız hangi şehirlere gidip, hangi çocuklarla birlikte olacak :))) Heyecan ile bekliyoruz:))

Yeni maceralarla görüşmek üzere... :))


Sınıfımızın Twitter adresi: https://twitter.com/Limonlarsinifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder